• Eén plek voor al je kantooroplossingen
  • Persoonlijk advies in 32 vestigingen
  • Gratis verzending vanaf 59,99
❮ Ga terug
Slim werken onderweg

22 oktober 2020 Almere, 15:20Laatste update: 15:40

Rustig werken thuis

Thuiswerken is tegenwoordig het nieuwe normaal en het lijkt erop dat hier voorlopig nog geen verandering in komt. Hoog tijd om ook je thuiswerkplek klaar te stomen voor deze nieuwe situatie.

Van alle gemakken voorzien

Om zo efficiënt en effectief mogelijk aan de slag te gaan, is het belangrijk dat je ook thuis van alle gemakken voorzien bent. Een laptop met ingebouwde of losse webcam en een monitor als tweede scherm, zodat je volop kunt multitasken - ook tijdens online meetings. Zet je de laptop op een laptopstandaard? Breid je thuiswerkplek dan uit met een docking station, ergonomisch toetsenbord en een muis

Tip! Als je thuiswerkplek zich niet in de buurt van de router bevindt, verbeter je met een WiFi versterker de internetverbinding. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas als je op zolder aan het werk bent. 

Het is in veel gevallen niet nodig om álle kantoormachines in huis te halen die je van kantoor gewend bent. Een kantoormachine die je waarschijnlijk wel met enige regelmaat gebruikt is de printer. Speciaal voor je thuiswerkplek hebben we daarom slimme all-in-one printers waarmee je onder andere kunt printen, kopiëren en scannen. Bekabelde of draadloze varianten, in kleur of zwartwit en in verschillende afmetingen: je vindt ze allemaal terug in ons ruime assortiment. Onze tip? Bestel ook direct het kopieerpapier, de inkt en toner mee. 


Klachtenvrij de werkdag door

De eerste stap naar een klachtenvrije werkdag is de aanschaf van een zit-sta bureau, waarmee je ook staand kunt werken. Als je de mogelijkheid hebt, is het sowieso een goed idee om niet de hele dag te zitten en tussendoor in beweging te komen. 

Tip! Ben je niet de enige die bij jou thuis aan het werk is? Met een noisecancelling koptelefoon voorkom je afleiding vanuit je directe omgeving.

Heb je thuis geen aparte kantoorruimte die je als thuiswerkplek kunt gebruiken? Zorg dan in ieder geval voor een ergonomische bureaustoel en een monitorstandaard of werkstation, zodat je in de juiste houding aan je keukentafel zit. Zo voorkom je de nek- en rugklachten die onvermijdelijk zijn als je op een gewone stoel zit te werken. 

We hebben eerder een blog geschreven over een ergonomische werkhouding. De tip om te investeren in ergonomisch meubilair staat hierin met stip op één. Andere tips die in deze blog terugkomen zijn bijvoorbeeld:

  1. Zorg voor de juiste zithouding
  2. Ondersteun je armen
  3. Pas de hoogte en afstand van je beeldscherm aan

Benieuwd naar de andere tips voor een ergonomische werkhouding? Je leest ze in de blog ‘Tien ergonomische tips waarmee je altijd goed zit’.

Klachtenvrij

Productieve werkdagen met een schone werkplek

Of je nou op kantoor of thuis werkt, overal geldt dat een schone en opgeruimde werkplek voor rust in je hoofd zorgt. Ruim daarom tussendoor en/of aan het einde van je werkdag je werkplek op. Berg de papieren op in de juiste mappen, voorkom overbodige spullen op je bureau en leeg regelmatig je prullenmand of oudpapierbak. Haal daarnaast af en toe een sopje over je bureau, maak je toetsenbord schoon en zet een flesje desinfecterende handgel neer, zodat je met een fris en schoon gevoel op je werkplek gaat zitten. 

Heb je deze lijst met thuiswerk tips al gezien? Klik hier voor de blog ‘Tien onmisbare producten voor elke thuiswerker’.

schone werkplek