• Eén plek voor al je kantooroplossingen
  • Persoonlijk advies in 32 vestigingen
  • Gratis verzending vanaf 99,- excl. btw

Print- en kopieerpapier

Als bedrijf heb je waarschijnlijk veel papierwerk. Ondanks dat tegenwoordig veel digitaal gaat, moeten bepaalde documenten geprint worden, bijvoorbeeld omdat je om juridische redenen jouw handtekening erop moet zetten. Geen bedrijf ontkomt eraan om papier te gebruiken. Als bedrijf wil je professionaliteit uitstralen, en dat kun je onder meer bereiken door te werken met een papiersoort die stevig aanvoelt en van hoge kwaliteit is. Dit versterkt het vertrouwen in jouw bedrijf bij de klant die dit papierwerk in handen krijgt.

Bekijk ons brede assortiment print- en kopieerpapier

Printpapier en kopieerpapier

Kopieer of print je vaak? Dan is het handig om altijd print- en kopieerpapier op voorraad te hebben! Wij hebben een ruim assortiment aan A4 en A3 papier van verschillende merken, geschikt voor jouw laserprinter of inkjetprinter. Voor elke printer is er het juiste formaat, de goede dikte (80 grams, 120 grams etc.) en beschikbaar in het gewenste aantal vellen. Kijk altijd goed wat voor papier jouw printer ondersteunt, voordat je zomaar papier aanschaft.

Kwaliteit van print- en kopieerpapier

Het kwaliteit van print- en kopieerpapier is erg afhankelijk van de dikte, ofwel het gewicht van het papier en de gewenste textuur.

De dikte van papier wordt vaak aangeduid in grammen. Deze eenheid komt van het gewicht van het A0 formaat papier en wordt er dus alleen gevarieerd met de dikte van het papier. Hierdoor is dus een 80 grams A4 slechts een zestiende van het gewicht en dus 5 gram per vel. Een A3 is het dubbele en daardoor dus 10 gram. Voor de kwaliteit van het papier maakt dikker papier sneller de indruk steviger en dus kwalitatief beter te zijn. Ook is dikker print- en kopieerpapier minder doorschijnend en dus handig voor dubbelzijdig printen of kopiëren.

De textuur van print- en kopieerpapier is een ander woord voor de gladheid, en hier is een wereld van verschil in te vinden. Doorgaans is gladder print- en kopieerpapier handig voor inkjet- en laserprinters en is ruwer papier fijner voor het met de hand schrijven.

Formaten van print- en kopieerpapier

Het meest voorkomende formaat van print- en kopieerpapier is het alom bekende A4 formaat. Er zijn echter nog andere ISO formaten papier, deze andere standaard papierformaten zijn als volgt:

A0: 1189 x 841 mm
A1:   841 x 594 mm
A2:   594 x 420 mm
A3:   420 x 297 mm
A4:   297 x 210 mm
A5:   210 x 148 mm
A6:   148 x 105 mm
A7:   105    x74 mm

Deze A formaten zijn van origine een Duits formaat en zijn in Duitsland soms nog bekend als DIN A4 etc. Tegenwoordig heeft het A formaat de rest van de wereld veroverd en is het een ISO standaard geworden. Alleen in de VS wordt nog een ander formaat met enige regelmaat gebruikt in de vorm van de US letter.

Snel print- en kopieerpapier online kopen of bestellen?

Office Centre heeft een ruim assortiment van print- en kopieerpapier, geselecteerd op basis van een brede set eisen zodat jij altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding kan vinden. Met merken als Canon, Navigator, Double A en HP zorgen wij dat je altijd tevreden bent met jouw bestelling. Wij hanteren snelle levertijden en een gratis verzending vanaf 59,- euro.

Heeft u meer vragen over print- en kopieerpapier?

Heb je nog aanvullende vragen over de diverse soorten print- en kopieerpapier die verkrijgbaar zijn bij Office Centre? Of ben je benieuwd voor welke producten je nog meer terecht kan bij Office Centre? Neem dan vooral contact op met onze medewerkers. De medewerkers van Office Centre staan je graag te woord en kunnen je verder helpen. Je kan ons bereiken via de telefoon en mail. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 088-6690669. Heb je liever contact per mail? Dan is het mogelijk om te mailen naar klantenservice@officecentre.nl.