Gratis verzending vanaf € 99 excl. btw Scherpe prijzen Volgende werkdag bezorgd Alles voor jouw werk

Nieuw bij Office Centre? Maak een account

Papier

Ben je op zoek naar papier voor op kantoor, school of thuis? Voor het beste print- en kopieerpapier zit je altijd goed bij Office Centre.

Bekijk ons assortiment

Ben je op zoek naar diverse soorten papier? Bij Office Centre zit je goed voor alle soorten papier. Denk hierbij aan fotopapier of standaard kopieerpapier. Naast normaal papier hebben wij een uitgebreid assortiment aan enveloppen om je brieven te versturen, labels en labelprinters of etiketten voor je printer.

Ondanks dat we de laatste jaren steeds meer aan het digitaliseren zijn, speelt papier nog steeds een erg belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van veel bedrijven. Zo wordt papier gebruikt voor bijvoorbeeld het printen van facturen, versturen van brieven en voor visitekaartjes. Papier is dus voorlopig nog niet weg te denken op het kantoor.

Populaire papierproducten

Verschillende soorten papier

Waar je wel rekening mee dient te houden, is dat er veel verschillende soorten papier te verkrijgen zijn. Hierbij kan je denken aan carbon papier, gerecycled papier en plotterpapier. Wanneer je besluit om gerecycled papier aan te schaffen, ben je milieuvriendelijk bezig en biedt het de mogelijkheid om een meer duurzaam kantoor te hebben. Bij Office Centre is het mogelijk om al deze verschillende soorten speciaal papier te kopen, bijvoorbeeld:

Formaten van papier

Het meest voorkomende formaat is het alom bekende A4 formaat. Er zijn echter nog andere ISO formaten papier, deze andere standaard papierformaten zijn als volgt:

A0: 1189 x 841 mm
A1: 841 x 594 mm
A2: 594 x 420 mm
A3: 420 x 297 mm
A4: 297 x 210 mm
A5: 210 x 148 mm
A6: 148 x 105 mm
A7: 105 x 74 mm

Deze A formaten zijn van origine een Duits formaat en zijn in Duitsland soms nog bekend als DIN A4 etc. Tegenwoordig heeft het A formaat de rest van de wereld veroverd en is het een ISO standaard geworden. Alleen in de VS wordt nog een ander formaat met enige regelmaat gebruikt in de vorm van de US letter.

Kwaliteit van papier

Het kwaliteit van papier is erg afhankelijk van de dikte, ofwel het gewicht van het papier en de textuur.

De dikte van papier wordt vaak aangeduid in grammen. Deze eenheid komt van het gewicht van het A0 formaat papier en wordt er dus alleen gevarieerd met de dikte van het papier. Hierdoor is dus een 80 grams A4 slechts een zestiende van het gewicht en dus 5 gram per vel. Een A3 is het dubbele en daardoor dus 10 gram. Voor de kwaliteit van het papier maakt dikker papier sneller de indruk steviger en dus kwalitatief beter te zijn. Ook is dikker papier minder doorschijnend en dus handig voor dubbelzijdig kopiëren.

De textuur van papier is een ander woord voor de gladheid, en hier is een wereld van verschil in te vinden. Doorgaans wordt gladder papier gebruikt voor inkjet- en laserprinters.

Meer over gramsgewichten

Papier bestellen online

Office Centre heeft een ruim aanbod van verschillende soorten merken papier. Hierbij kan je denken aan merken als Canon, HP en Staples. Naast een ruim aanbod van verschillende merken, zijn er tevens nog vele verschillende papierformaten te verkrijgen bij ons, natuurlijk allemaal van sterke kwaliteit. Door uw papier online te bestellen bij Office Centre bent u gegarandeerd van snelle bezorgtijden en gratis verzending vanaf € 99 excl. btw.

Papier bestellen? Bij Office Centre zit u goed

Uw papier online bestellen bij Office Centre. Dit kan eenvoudig via onze webshop, voor alle zakelijke gebruikers. Heb je nog vragen over de diverse soorten papier die verkrijgbaar zijn bij Office Centre? Of ben je benieuwd naar andere producten van Office Centre? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan je graag te woord met passend advies.