• Één plek voor al je kantooroplossingen
  • Persoonlijk advies in 39 winkels
  • Installatieservice
  • Vandaag besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzending vanaf 50,-
❮ Ga terug

6 maart 2020 Almere, 13:04Laatste update: 13:12

Orde in de chaos: zo houd je je bureau opgeruimd

Wist je dat een rommelig bureau van grote invloed kan zijn op je productiviteit? Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd; De rommel op je bureau werkt afleidend en zorgt dat je je minder lang op één taak kan concentreren. Hoogste tijd dus om de bron van deze afleiding aan te pakken en je bureau op te ruimen – en opgeruimd te houden.

Tijd nemen is tijd besparen
We horen je denken: ik heb het veel te druk om mijn bureau op te ruimen. Dat begrijpen we helemaal, maar probeer hier toch een keer tijd voor vrij te maken. Je zult merken dat als je je bureau eenmaal grondig hebt opgeruimd, het ook een stuk eenvoudiger is om het opgeruimd te houden. Kijk wat er allemaal op je bureau ligt en stel jezelf de vraag: heb ik dit nog nodig? Zo niet, gooi het dan direct in de prullenbak of haal het door de papierversnipperaar. Wat je wel wilt bewaren maar niet dagelijks nodig hebt kun je het beste uit het zicht opbergen. Zo creëer je eenvoudig meer overzicht op je werkplek.


Breng je papieren op orde
Grote kans dat je bureau vol ligt met prints, notities en andere papieren. Dit werkt niet alleen afleidend, maar maakt het ook moeilijk om de juiste papieren terug te vinden wanneer je ze nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen om je papieren op orde te houden. Belangrijke documenten kun je het best opbergen in ordners, archiefdozen of hangmappen. Zo liggen ze niet in de weg, maar kun je ze er altijd bij pakken wanneer je ze nodig hebt. Brieven en andere documenten die je bij de hand wilt houden kun je bewaren in een postbakje op je bureau. Nog een tip: Schrijf je notities niet op losse blaadjes maar bewaar ze bij elkaar in een notitieboek. Met behulp van indexmarkers kun je belangrijke aantekeningen snel terugvinden.


Maak gebruik van labels
Als je, zoals we hiervoor adviseerden, gebruik maakt van mappen of dozen om je documenten in op te bergen, dan is het slim om deze te labelen. Zo kun je in één oogopslag zien waar je bepaalde informatie hebt bewaard. Dit kan heel eenvoudig met zelfklevende etiketten, die in alle kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Als je veel wilt labelen kan het ook lonen om een labelprinter aan te schaffen, zodat je niet alles met de hand hoeft op te schrijven.


Al je schrijfwaren op één plek
Laat je pennen en andere schrijfgerei niet rondslingeren, maar bewaar ze op één overzichtelijke plek. Dit kan een pennenbakje op je bureau zijn, maar bijvoorbeeld ook een organizerlade voor in je bureaukastje, waarin je ook kleine bureauaccessoires als nietjes en paperclips kwijt kunt. Is dit nog niet overzichtelijk genoeg? Ga dan voor een complete bureau organizerset waarin je ook bijvoorbeeld je plakband en notitieblokjes kwijt kunt. Zo creëer je rust op je bureau en weet je zeker dat je nooit iets kwijtraakt.


Maak gebruik van je kastje
Heb je een kastje onder je bureau? Maak hier dan ook gebruik van en berg er alle spullen in op die je niet direct nodig hebt. Maak er een gewoonte van om aan het eind van de dag alles wat op je bureau ligt in je kastje op te bergen, zodat je de volgende dag weer aan een opgeruimd bureau kunt beginnen. Op deze manier zorg je ervoor dat je bureau ook echt opgeruimd blijft. Met een ladenset op je bureau bereik je hetzelfde effect.


Ontdek wat voor jou werkt
Dit zijn slechts enkele tips om je werkplek beter te organiseren. Het kan zijn dat deze methodes voor jou niet prettig werken. Gelukkig hebben we bij Office Centre een breed assortiment aan kantoororganisatie artikelen, waardoor er altijd iets tussen zit wat wel bij je past. Zo kun je jouw werkplek volledig op je eigen manier organiseren, zodat je je voortaan echt op je werk kunt focussen.

Feedback