❮ Ga terug

04 mei 2020 Almere, 07:32 Laatste update: 07:54

Een opgeruimde werkplek betekent rust in je hoofd

Het is bij vrijwel iedereen bekend dat een opgeruimde werkplek bijdraagt aan motivatie, concentratie en efficiëntie tijdens het werken. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat ook je home office georganiseerd en opgeruimd is. Uit onderzoek blijkt dat men minder goed functioneert en slechter overzicht kan bewaren in een rommelige omgeving dan in een opgeruimde omgeving. Mensen in een opgeruimde omgeving ervaring minder mentale belemmeringen en zijn beter in staat om een moeilijk probleem op te lossen. Zoeken naar het juiste document kost in een rommelige omgeving veel tijd. Maar wanneer je alles in verschillende (gekleurde) mappen hebt georganiseerd, dan heb je het juiste document zo in handen! Zo houd je meer tijd over om productief te werken én kost het minder energie. We geven je hieronder nog een paar tips voor een betere werkomgeving.

Berg papierwerk op. Sluit telkens de dag, en week, af door alles te organiseren en op te bergen. Zo start je een nieuwe dag of week met frisse energie en een fijne werkplek!

Met het brede assortiment aan Elba hangmappen, tabbladen, showtassen, zichtmappen, documentenmappen en ordners, maar ook met het ruime assortiment aan Oxford schriften, notitieboeken en – blokken, houd je niet alleen je kantoor netjes geordend, maar ook je geest.

Werk kabels weg. Kabels kunnen erg storend zijn en toveren elk georganiseerd bureau om in een plek vol chaos. Probeer de kabels zo goed mogelijk weg te werken voor een mooi, opgeruimd bureau zonder onnodige afleidingen.

Plaats planten voor luchtzuivering en sfeer. Er zijn speciale planten die perfect geschikt zijn voor op je bureau. Deze planten zorgen voor luchtzuivering én dat beetje sfeer, wat natuurlijk altijd fijn is.

Leeg de prullenbak. Als je dan toch lekker bezig bent met organiseren en opruimen, leeg dan ook regelmatig de prullenbak. Geen nare luchtjes meer of uitpuilend papier!

Zorg voor daglicht. Je productiviteit wordt verhoogt en je krijgt een energieboost door daglicht. Probeer wel reflectie op je beeldscherm te voorkomen.

Plaats alleen noodzakelijk dingen op je bureau. Berg items op dit je niet dagelijks gebruikt. Dit zorgt alleen maar voor onnodige ruis op je bureau.

Scannen in plaats van kopiëren. Het kopiëren van documenten blijkt, zeker nu we thuiswerken, steeds minder noodzakelijk. Scan documenten daarom en verstuur ze via e-mail. Scheelt weer een hoop papieren rommel!

Houd vol! En de belangrijkste tip, houd vol. Het organiseren van je bureau kost misschien wat tijd, maar wanneer je het elke dag bijhoudt is het heel eenvoudig vol te houden. Veel sneller en makkelijker dan pas wanneer de chaos weer om de hoek komt kijken…