❮ Ga terug

15 mei 2020 Almere, 14:55 Laatste update: 15:11

Muziek op de werkvloer

Met een lekker muziekje op de werkvloer, of gedurende deze tijden; de thuiswerkvloer, werkt het toch nét even wat lekkerder. Je motivatie gaat omhoog, je voelt meer creativiteit en de sfeer wordt er ook beter van. We geven je vier playlists waarmee je alles uit je werkdag haalt.

Dr. Anneli Haake deed in 2015 onderzoek op het gebied van muziek op de werkvloer onder honderden kantoren verspreid over de wereld. Een van haar conclusies was dat muziek verlichting geeft tegen stress en het het concentratievermogen verbetert. Spotify stelde samen met haar een playlist op met nummers voor ieder werkmoment. Op zoek naar meer motivatie? Dan zorgt Miley Cyrus daarvoor met haar nummer We can’t stop. En beter concentreren doe je met Beyoncé met Drunk in love op de achtergrond. Maar wie luistert er nu de hele dag naar hetzelfde nummer? Precies. Daarom hebben we vier lijstjes voor jou op een rij gezet voor vier verschillende situaties.

  1. Voor meer motivatie – ’n Goede Bui

Muziek waar je blij van wordt zorgt voor meer motivatie volgens Haake. Bijvoorbeeld nummers met een lekker ritme en een goede beat. De afspeellijst ’n Goede Bui heeft het allemaal! Want met nummers als New Light van John Mayer en Around the world van Kings of Leon kun je er voorlopig weer tegenaan!

  1. Voor minder rumoer – Ultimate Indie

Jezelf afsluiten voor collega’s die met elkaar aan het praten zijn kan soms nodig zijn. Dan wordt muziek geadviseerd waarin verschillende instrumenten te horen zijn en een constante beat wordt aangehouden. Indierock pas hier perfect bij! Zet de afspeellijst Ultimate Indie op en geniet in alle rust van relaxte nummers als Désolé van Gorillaz en Your light van The Big Moon.

  1. Voor meer concentratie – Workday lounge

Moeite om te focussen hebben we allemaal wel eens, dan is het slim om nummers op te zetten die je goed kent zodat je niet afgeleid wordt. Mochten teksten je alsnog afleiden, kies dan voor instrumentale muziek. Wanneer je Workday Lounge opzet dan word je verwend met nummers waarin instrumenten de boventoon voeren. Van het relaxte Sunbreak van Matthew Harvey tot het lekkere nummer Mountains van Gus Cleese.

  1. Voor een oppeppertje – Poppepper

Waag je ook eens aan een dansje op kantoor door jouw favoriete track drie minuten lang lekker hard op te zetten en op te staan uit je stoel. Zo maak je endorfine aan, een heerlijk anti-stress stofje! Spotify heeft ook voor deze momenten de perfecte playlist; Mood Booster. Ga even los op de populaire track Dance Monkey van Tones and I of word even vrolijk van Take it easy door Surfaces.

Misschien luisteren jullie gezamenlijk muziek op kantoor. Dan is het natuurlijk altijd een goed idee om een gezamenlijke afspeellijst aan te maken! Iedereen levert een eigen guilty pleasure aan, en zo heb je in no-time een complete lijst aan nummers waar voor iedereen een lekker nummer bij zit. De sfeer wordt er in ieder geval direct beter van!