• Eén plek voor al je kantooroplossingen
  • Persoonlijk advies in 32 vestigingen
  • Gratis verzending vanaf 99,- excl. btw

Kopieerpapier

Grijp niet mis voordat het op is! Kopieerpapier is altijd op wanneer je het het meeste nodig hebt. Kopieerpapier is multifunctioneel en hoort thuis in ieder kantoor. Bijna iedereen heeft wel een stapeltje ervan naast de printer liggen. Om snel een kopie van een document te maken, een paar brieven af te drukken of een aantekening te maken. Ook staat op de meeste kantoren een printer om zelf documenten of verslagen te printen. Het is immers sneller en vaak goedkoper dan deze te laten drukken. Als je bijna door jouw voorraad van dit universele papier heen bent, bestel je snel en eenvoudig een nieuw pak bij Office Centre.

weergave

Kwaliteit van kopieerpapier

Het kwaliteit van kopieerpapier is erg afhankelijk van de dikte, ofwel het gewicht van het papier en de textuur.

De dikte van papier wordt vaak aangeduid in grammen. Deze eenheid komt van het gewicht van het A0 formaat papier en wordt er dus alleen gevarieerd met de dikte van het papier. Hierdoor is dus een 80 grams A4 slechts een zestiende van het gewicht en dus 5 gram per vel. Een A3 is het dubbele en daardoor dus 10 gram. Voor de kwaliteit van het papier maakt dikker papier sneller de indruk steviger en dus kwalitatief beter te zijn. Ook is dikker kopieerpapier minder doorschijnend en dus handig voor dubbelzijdig kopiëren.

De textuur kopieerpapier is een ander woord voor de gladheid, en hier is een wereld van verschil in te vinden. Doorgaans wordt gladder kopieerpapier gebruikt voor inkjet- en laserprinters.

Formaten van kopieerpapier

Het meest voorkomende formaat van kopieerpapier is het alom bekende A4 formaat. Er zijn echter nog andere ISO formaten papier, deze andere standaard papierformaten zijn als volgt:

A0: 1189 x 841 mm
A1:   841 x 594 mm
A2:   594 x 420 mm
A3:   420 x 297 mm
A4:   297 x 210 mm
A5:   210 x 148 mm
A6:   148 x 105 mm
A7:   105 x   74 mm

Deze A formaten zijn van origine een Duits formaat en zijn in Duitsland soms nog bekend als DIN A4 etc. Tegenwoordig heeft het A formaat de rest van de wereld veroverd en is het een ISO standaard geworden. Alleen in de VS wordt nog een ander formaat met enige regelmaat gebruikt in de vorm van de US letter.

Heeft u meer vragen over kopieerpapier?

Heb je nog aanvullende vragen over de diverse soorten kopieerpapier die verkrijgbaar zijn bij Office Centre? Of ben je benieuwd voor welke producten je nog meer terecht kan bij Office Centre? Neem dan vooral contact op met onze medewerkers. De medewerkers van Office Centre staan je graag te woord en kunnen je verder helpen. Je kan ons bereiken via de telefoon en mail. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 088-6690669. Heb je liever contact per mail? Dan is het mogelijk om te mailen naar klantenservice@officecentre.nl.

Producten worden geladen ...