Gratis verzending vanaf € 99 excl. btw Scherpe prijzen Volgende werkdag bezorgd

blog-plotterpapier

Wat is plotterpapier en waar gebruik je het voor

Plotterpapier is een speciaal type papier dat gebruikt wordt in plotterprinters. Deze printers worden gebruikt om grote technische tekeningen en ontwerpen af te drukken die te groot zijn voor een standaard printer. Plotterpapier heeft een gladde afwerking en is verkrijgbaar in verschillende breedtes, rollen en diktes. In deze blog zullen we meer informatie geven over plotterpapier en waarom het zo belangrijk is.

Een van de belangrijkste kenmerken van plotterpapier is de dikte. Het papier moet dik genoeg zijn om niet te scheuren of te kreuken tijdens het afdrukken. Ook moet het papier stevig genoeg zijn om de inkt goed vast te houden en niet door te drukken. Daarom is het belangrijk om de juiste dikte te kiezen voor de toepassing waarvoor het papier gebruikt zal worden. Meestal wordt er gekozen voor een dikte tussen de 80 en 120 grams.

Een ander belangrijk aspect van plotterpapier is de breedte. Dit hangt af van de grootte van de tekening die afgedrukt moet worden. Plotterpapier is verkrijgbaar in verschillende breedtes, variërend van 297 mm tot wel 914 mm. Het is belangrijk om de juiste breedte te kiezen om ervoor te zorgen dat de hele tekening afgedrukt kan worden.

Er zijn ook verschillende soorten plotterpapier beschikbaar, zoals bond papier, vellum papier en film. Bond papier is het meest gebruikte type papier en wordt vaak gebruikt voor technische tekeningen en architectonische plannen. Vellum papier heeft een transparante afwerking en wordt vaak gebruikt voor het afdrukken van ontwerpen die over elkaar heen moeten worden gelegd. Film wordt gebruikt voor het afdrukken van diapositieven en overheadprojectie.

Wanneer het op de kwaliteit van plotterpapier aankomt, is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen. Goedkope plotterpapieren kunnen de inkt niet goed vasthouden, wat resulteert in een slechte kwaliteit van de afdrukken. Hoogwaardige plotterpapieren zijn duurder, maar bieden een betere kleurweergave en afdrukkwaliteit.

Ten slotte is het belangrijk om het juiste plotterpapier te kiezen voor de printer die je gebruikt. Niet alle plotterpapieren zijn geschikt voor alle printers, dus het is belangrijk om de specificaties van de printer en het papier te controleren voordat je tot aanschaf overgaat.

Kortom, plotterpapier is een belangrijk materiaal voor technische tekeningen en ontwerpen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes en soorten, en het is belangrijk om het juiste papier te kiezen voor de toepassing waarvoor het gebruikt wordt. Door te investeren in hoogwaardige plotterpapieren kan de kwaliteit van de afdrukken verbeterd worden en kunnen er professionele resultaten bereikt worden.

Direct bestellen

cmsBlocks.blog.shareVia