Gratis verzending vanaf € 99 excl. btw Scherpste prijzen Volgende werkdag bezorgd 120 jaar ervaring

Nieuw bij Office Centre? Maak een account

blog-papierversnipperaars copy

Veiligheidsniveaus van papierversnipperaars

Papierversnipperaars zijn een handige tool om gevoelige documenten te vernietigen en te voorkomen dat ze in verkeerde handen vallen. Echter, niet alle papierversnipperaars zijn gelijk gemaakt als het gaat om veiligheid. Hieronder bespreken we de verschillende veiligheidsniveaus van papierversnipperaars en waarom ze belangrijk zijn.

Veiligheidsniveau P1: Strip Cut

Strip cut papierversnipperaars zijn het minst veilig en snijden documenten in lange reepjes. Hoewel dit type papierversnipperaar beter is dan het gewoon in de prullenbak gooien van gevoelige documenten, kunnen de lange reepjes eenvoudig worden samengevoegd om de inhoud van het document te lezen. Dit niveau wordt over het algemeen alleen aanbevolen voor persoonlijk gebruik of voor het vernietigen van niet-gevoelige documenten.

Veiligheidsniveau P2: Cross Cut

Cross cut papierversnipperaars snijden documenten in kleine vierkante stukjes. Dit niveau van veiligheid is geschikt voor de meeste huishoudens en kleine bedrijven die gevoelige informatie vernietigen. De snippers zijn klein genoeg om het bijna onmogelijk te maken om de inhoud van het document te herstellen.

Veiligheidsniveau P3: Micro Cut

Micro cut papierversnipperaars snijden documenten in kleine deeltjes van ongeveer 3 x 9 millimeter. Dit niveau van veiligheid is ideaal voor bedrijven en organisaties die veel vertrouwelijke documenten verwerken. Het is bijna onmogelijk om de inhoud van een document te herstellen wanneer het door een micro cut papierversnipperaar is gegaan.

Veiligheidsniveaus P4 / P5: Super Micro Cut

Super micro cut papierversnipperaars zijn de meest veilige optie en worden meestal gebruikt door overheden en militaire organisaties. Deze papierversnipperaars snijden documenten in kleine deeltjes van ongeveer 1 x 5 millimeter. Het is bijna onmogelijk om de inhoud van het document te herstellen nadat het door een super micro cut papierversnipperaar is gegaan.

In conclusie, het is belangrijk om de veiligheidsniveaus van papierversnipperaars te begrijpen om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig wordt vernietigd. Strip cut papierversnipperaars worden niet aanbevolen voor het vernietigen van gevoelige informatie, terwijl cross cut papierversnipperaars geschikt zijn voor persoonlijk gebruik en kleine bedrijven. Micro cut papierversnipperaars zijn geschikt voor bedrijven en organisaties die veel gevoelige documenten verwerken, terwijl super micro cut papierversnipperaars de meest veilige optie zijn voor overheden en militaire organisaties.

Bekijk ons assortiment

Delen via