Gratis verzending vanaf € 99 excl. btw Scherpste prijzen Volgende werkdag bezorgd 120 jaar ervaring

Nieuw bij Office Centre? Maak een account

tien-onmisbare-producten-voor-elke-thuiswerker

Tien onmisbare producten voor elke thuiswerker

Of je nou een kantoor aan huis hebt of eens in de week vanuit huis werkt, je hebt altijd een goede werkplek nodig. Maar wat is eigenlijk een goede werkplek en wat heb je daarvoor allemaal nodig? Speciaal voor alle thuiswerkers hebben wij een lijst opgesteld met 10 onmisbare producten.

1. Een plek om te zitten

Bepaal allereerst waar je wilt werken. Ondernemen kan prima aan de keukentafel, maar dit is ergonomisch gezien niet de beste keuze. Bovendien kan je aan de keukentafel makkelijk afgeleid worden wanneer andere gezinsleden ook thuis zijn. Als je vaak thuis werkt, kun je, als je de ruimte daarvoor hebt, daarom het beste een aparte werkplek inrichten met een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel. Deze kun je volledig op je lichaam afstemmen, waardoor je de hele dag comfortabel zit.

2. Ruimtebesparende computer

Wanneer je maar beperkte ruimte hebt voor je thuiswerkplek dan kan een all-in-one computer de uitkomst bieden. Dit is een beeldscherm en computer in één, waardoor je geen extra ruimte kwijt bent aan een desktop onder- of op je bureau. Als je aan de keukentafel werkt of geen vaste werkplek hebt dan kun je het best kiezen voor een laptop die je makkelijk kunt verplaatsen en opbergen.

3. All-in-one printer

Op iedere werkplek wordt geprint, gescand en gekopieerd, dus ook op je thuiswerkplek. Kies voor een all-in-one printer die zowel kan printen als scannen en kopiëren om zowel geld als ruimte te besparen.

4. Goede verlichting

Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel invloed verlichting heeft op de werkprestaties. Te veel of te weinig licht is belastend voor je ogen en komt je productiviteit niet ten goede. Zorg daarom dat je werkplek voldoende, maar ook weer niet te fel wordt verlicht. Lampen met een dimmer zijn hiervoor ideaal. Je kunt je werkplek ook eenvoudig extra verlichten met een bureaulamp.

5. Voldoende opbergruimte

Een rommelig bureau verstoort je concentratie. Laat je papieren, schrijfwaren en andere spullen dan ook niet rondslingeren op je bureau, maar ruim ze na gebruik netjes op. Voor het opruimen van je werkplek zijn veel verschillende oplossingen mogelijk. Als je de ruimte hebt kun je al je spullen in een kast opbergen, zoals bijvoorbeeld een roldeurkast. Heb je minder ruimte? Dan kun je al een hoop kwijt in een bureaukastje en een ladenblok voor op je bureau.

6. Werktelefoon

Wanneer je gebeld wordt door een klant of zakenrelatie staat het niet erg professioneel als de telefoon wordt opgenomen door een gezinslid. Gebruik daarom nooit je huistelefoon voor zakelijke gesprekken. Gebruik in plaats daarvan een mobiel nummer waarop je rechtstreeks te bereiken bent. Houd jij werk en privé het liefst zoveel mogelijk gescheiden? Zorg dan voor een aparte werktelefoon.

7. Pen en papier

Hoewel je waarschijnlijk voornamelijk digitaal werkt, blijven pen en papier onmisbare accessoires op je werkplek. Of je nou even snel een idee wilt noteren, mee wilt schrijven met een telefoongesprek of een aantekening wilt maken: zorg dat je altijd voldoende pennen, notitieblokken en memobriefjes bij de hand hebt.

8. Uitstekende audio

Werk je beter met je favoriete muziek op de achtergrond? Investeer dan in een goede speaker en stream muziek vanaf je telefoon of kies voor een luidspreker met ingebouwde radio. Extra handig: veel moderne speakers beschikken over een ingebouwde speakerphone die je kunt gebruiken voor telefonische vergaderingen.

9. Dag-, week- of maandplanning

Als ondernemer kun je niet zonder een goede planning. Er zijn veel verschillende planningstools op de markt die je helpen met het bewaren van overzicht in je werkzaamheden. Allereerst is er natuurlijk de papieren of digitale agenda, maar ook kalenders, planborden en whiteboards kunnen je helpen je werkzaamheden en afspraken in kaart te brengen.

10. Koffiezetapparaat

Het grote voordeel van thuis werken is dat je precies de koffie kunt kiezen die jij lekker vindt. Dit geldt niet alleen voor de soort koffie, maar ook zeker voor het koffiezetapparaat. Drink je bijvoorbeeld graag cappuccino of latte macchiato? Kies dan voor een machine met ingebouwde melkopschuimer. Zo heb je altijd de koffie die jou het best door de werkdag heen helpt.

Met deze 10 producten heb je alles in huis om een prettige thuiswerkplek te creëren die het beste in jezelf naar boven haalt. Bekijk direct ons ruime assortiment en bestel vandaag nog gemakkelijk en snel alles voor jouw thuiswerkplek online.

Delen via