OC_Landing_Verkoeling_1174x300px

Blijf koel, werk beter - 3 verkoelende tips

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - het kantoor is onaangenaam warm, en we kunnen ons niet concentreren op ons werk. Maar met een paar eenvoudige tips kun je de hele zomer koel en productief blijven! Hier zijn drie suggesties om je te helpen het hoofd koel te houden op het werk. 

1. Houd de hitte buiten

Begin met het buitenhouden van de warmte, bijvoorbeeld door een zonnescherm te gebruiken of de gordijnen te sluiten. Doe dit zo vroeg mogelijk, anders blijft de warmte binnen. Hetzelfde geldt voor het openen van ramen: zet ze alleen 's ochtends open als het nog koel is en sluit ze voordat het te warm wordt; anders laat je alleen maar meer warmte binnen.

2. Zorg voor verkoeling
 Op warme zomerdagen is het niet genoeg om de hitte buiten te houden. Om comfortabel te zijn, is koele lucht essentieel. Ventilatoren geven een gevoel van verkoeling door de wind zonder de temperatuur echt te verlagen. En in tegenstelling tot airconditioning verbruiken ventilatoren veel minder energie, waardoor ze een milieuvriendelijker optie zijn. Bovendien kunnen ventilatoren de lucht in de kamer helpen circuleren, waardoor benauwdheid wordt voorkomen. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier om de hitte te verslaan, is een ventilator de juiste keuze.

3. Drink veel vocht

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven in de zomerhitte, of je nu op kantoor of thuis werkt. Drink de hele dag door veel water of ijsthee om je lichaamstemperatuur laag te houden en uitdroging te voorkomen. Vind je het moeilijk om genoeg water te drinken? Maak het dan makkelijker en leuker door je water te zoeten met een stuk fruit. Gezonder en lekkerder, terwijl je evenveel water binnenkrijgt als zonder. Je kunt ook een kan water (bijv. een halve liter) op je bureau zetten. En als je op kantoor bent, zorg dan voor een waterkoeler zodat je altijd koud water bij de hand heb. Tot slot zijn er tegenwoordig een heleboel apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel water je op een dag hebt gedronken, zoals Daily Water Free, Water Alert en Waterlogged. Sommige apps herinneren je er ook aan wanneer je moet drinken, terwijl je bij andere alleen kunt aangeven hoeveel water je hebt gedronken.

Je omgeving koel houden kan je helpen beter te werken. Als je deze drie eenvoudige tips volgt, kun je de hele zomer comfortabel en productief blijven.


Delen via