bureau_detail_blog_OC

3 redenen waarom jij een zit-sta bureau nodig hebt

Thuiswerken is meer dan ingeburgerd, echter zijn de thuiswerkplekken nog niet allemaal naar behoren ingericht. Een ergonomische bureaustoel, voetensteun of zit-sta bureau, allemaal attributen die het werkcomfort flink kunnen verhogen. Ben je benieuwd naar de voordelen van een zit-sta bureau en redenen waarom ook jij er eentje nodig hebt? Lees dan snel verder.

Zit-sta bureaus waren voorheen ‘musthaves’ die je enkel tegenkwam bij hippe start-ups of tech-savvy bedrijven. Met de komst van een pandemie en het vele thuiswerken, zijn mensen zich meer gaan verdiepen in een ergonomische werkplek. Zitten wordt het nieuwe roken genoemd. Het vele zitten verhoogt namelijk de kans op diabetis type 2 en hart-en vaatziekten. Daarnaast belemmert het langdurig stilzitten de doorbloeding, stagneert het de stofwisseling en vergroot het de kans op lichamelijke klachten. Dit is gelijk ons #1 reden om een zit-sta bureau aan te schaffen:

 1. Verminder rug-, nek- en schouderklachten

  Een zit-sta bureau zegt het al; je hebt de optie om zowel zittend als staand achter het bureau plaats te nemen en je werk te doen. Door urenlang onderbroken achter je bureau te zitten, gaat je lichaam automatisch de druk op bepaalde lichaamsdelen verlagen. Het gevolg hiervan is dat je meer voorover gaat buigen, je schouders onder spanning komen te staan en je wervelkolom een verkeerde houding gaat aannemen. Op den duur kun je hierdoor lichamelijke klachten ervaren.

  Maar zowel langdurig zitten als langdurig staan kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Een zit-sta bureau kan lichamelijke klachten zoals pijn in de rug, nek, billen of bovenbenen verminderen. Dit komt doordat de juiste afwisseling tussen zitten en staan zorgt voor meer dynamiek en een betere houding. Wil je een zit-sta bureau aanschaffen? Laat je dan goed informeren. Enkel het bureau neerzetten is niet genoeg, laat je voorlichten over het gebruik. Zo is de richtlijn om niet langer dan één uur achter elkaar en niet meer dan vier uur staand per dag te werken.

 2. Bevorder je productiviteit

  Niet alleen is staand werken goed voor het lichaam, maar ook voor de productiviteit en het energiniveau. In een onderzoek van Texas A&M University werden werknemers in twee groepen ingedeeld. De ene groep kreeg een werkplek met mogelijkheid tot staand werken en de andere groep kreeg een traditioneel bureau met enkel een mogelijkheid tot zitten. De productiviteit van de werknemers werd gemonitord en in de eerste maand was er nog niet zoveel verschil in de twee groepen. De groep met zit-sta bureau moest in eerste instantie wennen aan deze nieuwe manier van werken.

  Vanaf de tweede maand nam de productiviteit langzaam maar zeker toe. Aan het einde van het onderzoek werd duidelijk dat na een periode van zes maanden, de medewerkers met zit-sta bureau ongeveer 46 procent productiever waren dan de ander groep. Daarnaast toont het onderzoek van Josephine Chau van de universiteit van Sydney dat de introductie van zit-sta tafels leidt tot 38% meer medewerkers met een hoog energieniveau gedurende de gehele werkdag. Meer focus en een hogere productiviteit = win - win! 

 3. Profiteer van maximale flexibiliteit

  Werken zoals jij wil, dat kan met een zit-sta bureau! Met deze upgrade ervaar je de vrijheid en flexibliteit in het werken, wat zorgt voor tevreden medewerkers en minder stress. Moet je iets lezen, overleggen met collega's of een online meeting bijwonen? Al deze werkzaamhden kun je prima staand uitvoeren. Met behulp van een elektrische zit-sta bureau, heb je binnen een handomdraai je bureau getransformeerd. En wist je dat je per uur dat je staat ca. 50 calorieën extra verbrandt? Dat is mooi meegenomen.

Bekijk het assortiment zit-sta bureaus

Delen via